Dra. Marisa Catalán
Cap de la Línia d’Investigació en IoT, Fundació i2CAT

La Dra. Marisa Catalán dirigeix actualment la línia d’investigació en Internet de les Coses (IoT), que forma part de l’àrea de recerca en Mobile Wireless Internet (MWI) a la Fundació i2CAT. També és la responsable tècnica local del laboratori The Thinx 5G Barcelona, un laboratori que funciona com un accelerador de productes facilitant la transferència de coneixements en tecnologies 5G, com ara LTEM i NB-IoT.

Enginyera de telecomunicacions i doctora en enginyeria telemàtica, anteriorment va treballar com a investigadora en el Wireless Networks Group (WNG) de la Universitat Politècnica de Catalunya. Compta amb una experiència de més de quinze anys en tecnologies IoT sense fils (UWB, IEEE802.15.4, Zigbee, 6LoWPAN, LPWAN), en xarxes de sensors i en la implementació de prototips i bancs de proves. Ha participat activament en més de 30 projectes nacionals i internacionals tant en l’àmbit públic com el privat.

Patrick Jones - Course author

Marc Cortés
Digital Transformation and Growth business advisor.

Marc Cortés és expert en com aconseguir resultats transformadors per a les organitzacions i els seus directius, capturant el potencial digital a partir de l'experiència de client. És advisor i conseller per a directius i empreses, conferenciant i professor.   En la seva llarga trajectòria professional ha estat consultor d'estratègia digital a Accenture, posteriorment va estar en l'equip fundacional de l'àrea de negoci digital de CaixaBank i ha estat durant 13 anys soci i director general de l'empresa de consultoria, experta en transformació i acceleració de negoci, RocaSalvatella.
Actualment és Digital Transformation and Growth business advisor, acompanyant directius i empreses en els seus processos de transformació digital i creixement empresarial. 
Ha participat en processos de transformació en més de 200 empreses com el grup Volkswagen, Telefónica, ABB, Agrolimen, Banc Sabadell, BBVA o CaixaBank. Des de fa 20 anys és Professor Associat Adjunt de el departament de Màrqueting d'ESADE especialitzat en temes de Màrqueting, Nous models de negoci digitals i estratègies d'Omnicanalitat. 
Inquiet i amb ganes d'ajudar és membre de Consell Assessor de la Digital Future Society i acompanya i mentoriza startups a través de les principals acceleradores a Espanya (Connector i Aticco Lab). 
 La seva màxima és "fer pensar, ajudar a transformar i fer sentir".
Patrick Jones - Course author

Pedro Coutinho
Fundador i CEO a WATERDOG Lda

Pedro Coutinho és un enginyer de telecomunicacions especialitzat en navegació per satèl·lit que ha treballat diversos anys en el sector aeroespacial abans de passar a la indústria del desenvolupament de tecnologia i software treballant per a molts sectors, empreses i projectes diferents. Durant els darrers 15 anys, Pedro ha gestionat múltiples projectes d’innovació, ha creat equips de desenvolupament des de zero i ha creat diverses empreses digitals. Pedro és un entusiasta de la tecnologia amb una àmplia experiència en desenvolupament tecnològic i transformació digital per a diferents sectors i indústries, inclosa la mobilitat. Actualment, Pedro exerceix de CEO de WATERDOG, una empresa de desenvolupament de tecnologia a Portugal i é CTO a Keita Mobility Factory, una empresa tecnològica dedicada a desenvolupar solucions sostenibles per a redissenyar eficaçment l’ecosistema de mobilitat.
Patrick Jones - Course author

Borja Martín
Managing Director a la consultora We are Kale

Directiu especialista en consumidor, dades i negoci. Ha desenvolupat la seva carrera professional a diferents consultores de negoci especialitzades en analítica de dades per la presa de decisió a las àrees de marketing i vendes col·laborant amb més de 150 clients com Orange, Nissan, Transports Metropolitans de Barcelona, Mercedes, Vueling, Air Europa, Bankinter, Caixabank, etc. Actualment ocupa la posició de Managing Director a la consultora We are Kale.
Professor a Esade Business School des de l’any 2007 a programes directius, dirigeix el programa Marketing Intelligence & Customer Analytics amb 8 edicions completades. A la vegada és conferenciant per entitats públiques i privades com Clínicas Baviera, Hesperia Hoteles, API-Col·legis i Associació d’Agents Inmobiliari.
Patrick Jones - Course author

Ana Senado
Galileo User Services Engineer, Telespazio working for Spaceopal

Enginyera de Telecomunicacions per la Universidad de Alcalá amb prop de 8 anys d'experiència en el sector de tecnologies de posicionament (GNSS). Ha treballat en els dos programes europeus EGNOS i Galileo, sent Galileo el gruix de la seva activitat professional. Les seves principals activitats estan relacionades amb la provisió de servei, evolucions de sistema i millora de serveis a usuaris. Actualment treballa en la promoció i adopció dels actuals serveis de Galileo així com en la preparació de la provisió dels serveis futurs (autenticació i alta precisió). Ha treballat en sectors de transport, en concret aviació i marítim, on els seus objectius han estat cobrir les necessitats dels usuaris en forma de nous serveis ja sigui a través del senyal en l'espai o mitjançant la infraestructura global de Galileo.
Patrick Jones - Course author
Created with