SPEAKERS

Xavier Arrufat
Fundador i CEO d’AWAAIT Artificial Intelligence, S.L

Xavier Arrufat és el fundador i CEO de l’empresa barcelonina AWAAIT Artificial Intelligence SL, dedicada al desenvolupament i comercialització d’eines d’intel·ligència artificial aplicades al transport públic, amb presència a Europa, EUA i països del Golf.

Amb formació d’Enginyer de Camins i MBA, Xavier Arrufat compta amb una àmplia experiència professional que comença amb la participació com a enginyer en l’assistència al disseny i direcció d’obres de la Barcelona pre-olímpica i que continua amb una carrera internacional de dotze anys a General Electric (coincidint amb el període on aquesta corporació de matriu americana era la #1 mundial en valoració) on cobreix funcions de marketing, e-marketing, consultoria interna de processos i logística, cosa que el porta a residir successivament en cinc paisos europeus i a parlar sis idiomes amb fluidesa. El 2009 torna a Barcelona com a responsable d’internacionalització d’una empresa consultora d’enginyeria i arquitectura i el 2012, veient els avenços dels models de Deep Learning i endevinant el seu potencial, decideix aprendre’n i usar-ne la metodologia per atacar reptes relacionats amb la visió artificial per després fundar AWAAIT de cara a industrialitzar-ne les solucions i comercialitzar-les.

Patrick Jones - Course author

Dra. Marisa Catalán
Cap de la Línia d’Investigació en IoT, Fundació i2CAT

La Dra. Marisa Catalán dirigeix actualment la línia d’investigació en Internet de les Coses (IoT), que forma part de l’àrea de recerca en Mobile Wireless Internet (MWI) a la Fundació i2CAT. També és la responsable tècnica local del laboratori The Thinx 5G Barcelona, un laboratori que funciona com un accelerador de productes facilitant la transferència de coneixements en tecnologies 5G, com ara LTEM i NB-IoT.

Enginyera de telecomunicacions i doctora en enginyeria telemàtica, anteriorment va treballar com a investigadora en el Wireless Networks Group (WNG) de la Universitat Politècnica de Catalunya. Compta amb una experiència de més de quinze anys en tecnologies IoT sense fils (UWB, IEEE802.15.4, Zigbee, 6LoWPAN, LPWAN), en xarxes de sensors i en la implementació de prototips i bancs de proves. Ha participat activament en més de 30 projectes nacionals i internacionals tant en l’àmbit públic com el privat.

Patrick Jones - Course author

Jordi Contreras
Senior Researcher,  Fundació i2CA
T

En Jordi Contreras és actualment Sènior Researcher en la línia d’investigació de comunicacions vehiculars (V2X), que forma part de l'àrea de recerca en Mobile Wireless Internet (MWI) a la Fundació i2CAT. Amb una carrera professional de més de vint anys en la recerca en comunicacions per al sector de l’automoció, en Jordi ha treballat per SEAT, el CTAG (Centre Tecnològic d'Automoció de Galícia), on va iniciar el departament d’Infotainment, Comunicacions i Software dins la Direcció d'Electrònica, i una etapa prèvia a i2CAT de vuit anys a Ficosa (Panasonic Group). Durant el seu temps a Ficosa va participar en el desenvolupament d’unitats de control telemàtic que proporcionen el cor de les comunicacions i el posicionament necessari per a vehicles autònoms.

Ha participat en diverses activitats de recerca, tant per proveïdors de fabricants (Tier 1), com per fabricants d’equips originals (OEM), prenent part activa en projectes d’àmbit europeu i fòrums internacionals com el Consorci Car-2-Car i l’Associació 5GAA (5G Automotive Association).

Patrick Jones - Course author

Marc Cortés
Digital Transformation and Growth business advisor.

Marc Cortés és expert en com aconseguir resultats transformadors per a les organitzacions i els seus directius, capturant el potencial digital a partir de l'experiència de client. És advisor i conseller per a directius i empreses, conferenciant i professor.   En la seva llarga trajectòria professional ha estat consultor d'estratègia digital a Accenture, posteriorment va estar en l'equip fundacional de l'àrea de negoci digital de CaixaBank i ha estat durant 13 anys soci i director general de l'empresa de consultoria, experta en transformació i acceleració de negoci, RocaSalvatella.
Actualment és Digital Transformation and Growth business advisor, acompanyant directius i empreses en els seus processos de transformació digital i creixement empresarial. 
Ha participat en processos de transformació en més de 200 empreses com el grup Volkswagen, Telefónica, ABB, Agrolimen, Banc Sabadell, BBVA o CaixaBank. Des de fa 20 anys és Professor Associat Adjunt de el departament de Màrqueting d'ESADE especialitzat en temes de Màrqueting, Nous models de negoci digitals i estratègies d'Omnicanalitat. 
Inquiet i amb ganes d'ajudar és membre de Consell Assessor de la Digital Future Society i acompanya i mentoriza startups a través de les principals acceleradores a Espanya (Connector i Aticco Lab). 
 La seva màxima és "fer pensar, ajudar a transformar i fer sentir".
Patrick Jones - Course author

Pedro Coutinho
Fundador i CEO a WATERDOG Lda

Pedro Coutinho és un enginyer de telecomunicacions especialitzat en navegació per satèl·lit que ha treballat diversos anys en el sector aeroespacial abans de passar a la indústria del desenvolupament de tecnologia i software treballant per a molts sectors, empreses i projectes diferents. Durant els darrers 15 anys, Pedro ha gestionat múltiples projectes d’innovació, ha creat equips de desenvolupament des de zero i ha creat diverses empreses digitals. Pedro és un entusiasta de la tecnologia amb una àmplia experiència en desenvolupament tecnològic i transformació digital per a diferents sectors i indústries, inclosa la mobilitat. Actualment, Pedro exerceix de CEO de WATERDOG, una empresa de desenvolupament de tecnologia a Portugal i é CTO a Keita Mobility Factory, una empresa tecnològica dedicada a desenvolupar solucions sostenibles per a redissenyar eficaçment l’ecosistema de mobilitat.
Patrick Jones - Course author

Cristina García
Directora de Desenvolupament a Chaxis i directora de Desenvolupament corporatiu a la Confederación de Empresarios de Cádiz.

Cristina García de Lago és una professional amb més de deu anys d'experiència en el desenvolupament corporatiu de negocis tecnològics i digitals, havent estat directora comercial de Torrot i Muving. Apassionada de el món de la tecnologia, esport i innovació i buscant sempre com fer la vida més fàcil a través de la mateixa. Emprenedora i inversora de referència en sectors de mobilitat compartida i smartcities.
Patrick Jones - Course author

Borja Martín
Managing Director a la consultora We are Kale

Directiu especialista en consumidor, dades i negoci. Ha desenvolupat la seva carrera professional a diferents consultores de negoci especialitzades en analítica de dades per la presa de decisió a las àrees de marketing i vendes col·laborant amb més de 150 clients com Orange, Nissan, Transports Metropolitans de Barcelona, Mercedes, Vueling, Air Europa, Bankinter, Caixabank, etc. Actualment ocupa la posició de Managing Director a la consultora We are Kale.
Professor a Esade Business School des de l’any 2007 a programes directius, dirigeix el programa Marketing Intelligence & Customer Analytics amb 8 edicions completades. A la vegada és conferenciant per entitats públiques i privades com Clínicas Baviera, Hesperia Hoteles, API-Col·legis i Associació d’Agents Inmobiliari.
Patrick Jones - Course author

Jordi Rovira
Consultor Sènior a Telespazio Ibérica

És enginyer de Telecomunicacions i va cursar la primera promoció del master UNIGis, master internacional a distància en Sistemes d’Informació Geogràfica.
Ha treballat majoritàriament en el desenvolupament i integració d’aplicacions GIS: Des d’eines de gestió d’espais fins a sistemes de gestió d’actius. Passant també per projectes amb UAVs, projectes d’analítica de negoci amb dades geogràfiques (Geo Business Analytics), geociències i projectes de telemedicina militar. Ha desenvolupat aquests projectes tant per empreses privades -principalment del sector utilities-, com públiques i en projectes d’innovació.
Ha col·laborat amb la UOC com a consultor, en temes GIS i Geotelemàtica.
Actualment està involucrat en diversos projectes de transformació digital en una important distribuïdora energètica.
Patrick Jones - Course author

Ana Senado
Galileo User Services Engineer, Telespazio working for Spaceopal

Enginyera de Telecomunicacions per la Universidad de Alcalá amb prop de 8 anys d'experiència en el sector de tecnologies de posicionament (GNSS). Ha treballat en els dos programes europeus EGNOS i Galileo, sent Galileo el gruix de la seva activitat professional. Les seves principals activitats estan relacionades amb la provisió de servei, evolucions de sistema i millora de serveis a usuaris. Actualment treballa en la promoció i adopció dels actuals serveis de Galileo així com en la preparació de la provisió dels serveis futurs (autenticació i alta precisió). Ha treballat en sectors de transport, en concret aviació i marítim, on els seus objectius han estat cobrir les necessitats dels usuaris en forma de nous serveis ja sigui a través del senyal en l'espai o mitjançant la infraestructura global de Galileo.
Patrick Jones - Course author
Created with